Aktuális almok

T alom

Született: 2020 január 4.

Apa

Anya

Sina's Little Giants Crispy

fekete ezüst klasszikus cirmos fehérrel

HCM, PKD, SMA, PKdef: negatív

Wanda Marelax Pride

fehér  - sárga szemekkel

HCM, PKD, SMA, PKdef: negatív - BAER: ++HU*Diamond Star The Whiskey Bandit

Ivar: kandúr

Szín: fekete klasszikus cirmos fehérrel

EMS kód: MCO n 22 09

Státusz: SzabadHU*Diamond Star Twilight Sky

Ivar: kandúr

Szín: fekete füst fehérrel

EMS kód: MCO ns 09

Státusz: Szabad


sima

HU*Diamond Star Talis'Man

Ivar: kandúr

Szín: fehér

EMS kód: MCO w 62

Státusz: Szabad


kék

HU*Diamond Star Triple Ice

Ivar: kandúr

Szín: fehér felemás szemű

EMS kód: MCO w 63

Státusz: Megfigyelés alatt


zöld

HU*Diamond Star Tipsy Monkey

Ivar: kandúr

Szín: fehér 

EMS kód: MCO w 62

Státusz: Szabad


Szabad A kiscica gazdit keres.
Opció Érdeklődnek a kiscica után, de még nem foglalták le.
A kiscica újra szabaddá válhat.
Megfigyelés alatt
A kiscica még túl kicsi a foglaláshoz vagy az is lehet, hogy a tenyészetben marad. Fehér kiscicák esetében a hallás/szemszín megállapítása van folyamatban. Később még szabaddá válhat.
Foglalt A kiscica gazdira talált.

Kisokos a fehér kiscicákról

A teljesen fehér szőrzetért a dominánsan öröklött W gén a felelős, amely biztosítja, hogy a szőrzet teljesen pigmenthiányos legyen az egész testen, ezáltal a bunda fehér színt nyer. A W gén különváltan öröklődik a többi színért, cirmos mintáért vagy más faktorokért felelős génektől, tehát genetikailag a fehér macska bundája alatt láthatatlanul hordozza az összes színt, mintát és faktort, beleértve a fehér foltokat, és ezeket a színeket átörökíti az utódainak. A fehér bunda, mint egy jól szabott "lepel", úgy takarja el a fehér macska valós színét/mintázatát.

A fehér macskák kölykeinél siket kölykökre is lehet számítani, amely kapcsolatban áll a fehér "lepel" színét kódoló W génnel. A macskák érzékszervei (szaglásuk, szemük, bajuszaik, tapintószerveik, ízlelésük) erősebben kifejlődnek a hallásuk hiányában, így nem okoz számukra problémát hallószervük elégtelen működése, tehát a siketség elfogadható, természetes jelenségnek mondható. 

Természetesen tenyészteni fehér macskával csak és kizárólag BAER (hallás) teszt meglétével lehetséges, ahol az eredménynek: BAER: ++ kell lennie, azaz a macska mindkét fülére tökéletesen kell, hogy halljon. 

Emellett a hófehér macskák szemének színváltozatai többfélék lehetnek: sárga, kék, zöld vagy úgynevezett felemásamikor az egyik szemük kék a másik pedig sárga/zöld.


Információk

Kiscicáink 3-4 hónapos korukban ivartalanítva (kandúrok), vagy ivartalanítási kötelezettséggel (nőstények), természetesen 2x oltva, többszörösen féreghajtva, chippelve (igény esetén útlevéllel és veszettségoltással), Törzskönyvvel, 5 oldalas adásvételi szerződéssel, nyugtával, szülők tesztjeinek másolatával és az alább látható kezdőcsomaggal kerülnek az új gazdájukhoz. 
Copyright © Diamond Star Maine Coons 2012-2020