Gyakori kérdések

1. Mennyibe kerül egy kiscica a Tenyészetünkben?

Tenyészetünkből egy kedvenc kiscica ára Magyarországra 190-230 ezer forint között mozog. Az ár függ a kiscica vérvonalától, típusától és színétől/mintázatától is.

A pontos árról mindenképp érdemes érdeklődni az elérhetőségek egyikén.

Magyarországon kívülre költöző kedvenc kiscica esetén az ár 800-900 EURO.


2 Miért kerül ennyibe egy kiscica a Tenyészetünkben?

Az ár tartalmazza egyrészt a kiscica szüleinek a megvásárlását (külföldről!), fenntartását, orvosi és a genetikai tesztjeiknek a költségeit stb., másrészt pedig a kiscica saját költségeit is, amíg a tenyészetünkben cseperedik, mint például a minőségi táp, konzervek, oltások, egyéb orvosi költségek, féreghajtások, chip, játékok, alom, egyéb felszerelések stb. Ezek mellett pedig hozzátartozik a vételár kialakításához a luxus tartási körülmények és a magas színvonalú tenyésztői munka is.


3. Milyen feltételekkel és mikor kerül a kiscica az új gazdihoz?

Kiscicáink országon belül 12-13 hetes korukban (országon kívül 16 hetes korukban, útlevéllel és veszettségoltással),  ivartalanítási kötelezettséggel, természetesen 2x oltva, többszörösen féreghajtva, chippelve, Törzskönyvvel, 5 oldalas adásvételi szerződéssel, nyugtával, szülők tesztjeinek másolatával és egy kisebb kezdőcsomaggal kerülnek az új gazdájukhoz.


4.  Az ár fix?

Tenyészetünkben az ár fix, nem alkuképes, hiszen a fentebb említett feltételekből sem engedünk. NEM adunk kiscicát se oltások nélkül, se Törzskönyv nélkül.

FONTOS: Részletfizetésre nincs lehetőség!


5. Hogyan lehet a gazdié a kiscica?

Nem csak a gazdijelölt szeretné megismerni a tenyészetet és a cicákat, kiscicákat, hanem a Tenyésztő is a gazdijelöltet.

Számunkra nagyon fontos, hogy a kiscicáink hova és milyen körülmények közé kerülnek, így egymás megismeréséhez két féle lehetőséget biztosítunk.

A gazdijelöltek a honlapunk által megismerik a tenyészetünket, cicáinkat és azok tartási körülményeit, de van, hogy a távolság miatt nem tudnak eljönni személyesen. Ilyenkor a gazdijelölt megismerésének módja egy bemutatkozó szöveg elküldése részünkre, amelynek tartalmaznia kell a gazdijelölt lakhelyének nagyságát (akár fotókkal alátámasztva), életformáját, más állatok mennyiségét, egyszóval minden olyan információt ami szükséges ahhoz, hogy rálátást biztosítson a kiscica jövőbeni lakhelyére.

A másik módja a megismerésnek egy személyes találkozó, ahol eljön a gazdijelölt a tenyészetbe (amikor már megvan a kiszemeltje) és lehetősége adódik a tenyészet, a kiscica és a szerződési feltételek személyes megismerésére, nekünk pedig egy rövidebb beszélgetésből a gazdijelölt megismerésére.

Mindkét esetben, ha a szimpátia kölcsönös és a kiszemelt kiscica továbbra is a gazdijelölt álma mindenképp szükséges a foglaló átadása/elküldése.

FONTOS: egy kiscica csak akkor lesz foglalt, ha arra a foglaló már átadásra került vagy beérkezett.


6. Honnan lehet biztos abban a gazdi, hogy a kiscica az övé?

A kiválasztott kiscica és a szerződés feltételeinek elfogadása után foglaló küldésével lehet biztos abban az új gazdi, hogy a kiscica az övé, lefoglalta. ilyenkor az adott kiscica lekerül a honlapról.

A fennmaradó összeget pedig a kiscica átvételekor kell kiegyenlítenie a gazdinak.

FONTOS: A foglaló abban az esetben, ha a gazdi mégsem szeretné a kiválasztott kiscicát NEM jár vissza.


7. Mik a gazdi kötelezettségei? (szerződés főbb feltételei)

Köteles az átvett macskát megfelelően tartani és ápolni, orvosi kezelését biztosítani.

Köteles a macskát kizárólag lakásban tartani vagy körbekerített teraszon/erkélyen vagy speciális macskakifutóban.

A macskát nem engedi szabadon sem az utcára, sem az udvaron vagy kertben, kizárólag pórázzal sétáltathatja, amennyiben a macska megfelelően hozzá lett szoktatva és elviseli azt.

A macskát nem zárja ketrecbe, pincébe, padlásra, állandó fénybe vagy sötétségbe, vagy más méltatlan körülmények közé.

Köteles a macska méretének megfelelő macskabútort biztosítani a macska részére.

Nem hagyja a macskát 24 órán túl felügyelet nélkül és gondoskodik róla, hogy távolléte során a macska számára megfelelő, megbízható felügyeletet biztosítson.

Köteles legalább 2 havonta egyszer a macska aktuális fejlettségi állapotáról, elektronikus úton képet küldeni a Tenyésztőnek.

Továbbá a gazdi tudomásul veszi, hogy

  • a macskára tilos, mindennapi viselethez, nyakörvet
    és/vagy ruhát rakni,
  • tilos a macskán karomeltávolító műtétet végrehajtani,
  • és tilos a macska szőrét teljesen lenyírni (kivéve, ha a macska egészségének megóvása érdekében orvosilag indokolt).

8. Mit jelent az “ivartalanítási kötelezettség”?

A szerződésben szereplő macska kedvenc céllal kerül átadásra, tehát a macskát a gazdi nem pároztathatja és vállalja, hogy a macskát 8 hónapos koráig (év/hó/nap) ivartalaníttatja!

Amennyiben a macska valamilyen oknál fogva nem lesz ivartalanítva a megadott időpontig vagy kölykei születnek a gazdi köteles egy meghatározott, igen magas összeget fizetni a Tenyésztőnek, de a Tenyésztő dönthet úgyis, hogy ez esetben visszahozza a macskát a gazditól, a gazdi pedig köteles a macskát az oltási könyvével (vagy útlevelével) és a Törzskönyvével együtt (és a kölykeit is, ha születnek) - ellenszolgáltatás nélkül - kiadni a Tenyésztőnek.

FONTOS: A macska és a hozzá tartozó Törzskönyv mindaddig a Tenyésztő tulajdonát képezi, ameddig a macskát nem ivartalanítják. Az ivartalanítás megtörténte után a Tenyésztő postázza a Törzskönyvet a gazdinak a kasztrációt igazoló (oltási könyvben vagy útlevélben feltüntetett) állatorvosi bejegyzés és a műtéti hegről készített kép ellenében.


9. Tenyésztésre adnak cicát?

Tenyészetünk a kedvences gazdikat részesíti előnyben.

Magyarországra NEM adunk tenyésztésre kiscicát!


10. Mekkora lesz a kiscica?

Nőstény cicák ivartalanul 6-9 kg, kandúrok 7-11 kg, de pontosan lehetetlen megmondani, hogy az adott kiscica mekkora lesz kifejlett korára.


11. Más állattal kijön-e a Main coon?
Igen és igen és igen... simulékony fajta, pláne, ha kiscicáról beszélünk, de az, hogy az új gazdinál a másik állat milyen, arra nem tudunk felelősséget vállalni. 


12. Mit tartalmaz a kezdőcsomag?
      - 400gr száraz tápot, amelyet a kiscica aktuálisan fogyaszt,

      - 1-2 db 70 grammos konzervet,

      - táplálékkiegészítő pasztát,

      - több féle játékot,

      - és egy kisokost, ami segítséget nyújt a hétköznapokban.

A kezdőcsomagról a Kölykök menüpontban fotó is található. https://www.diamondstarmc.com/kolykok/ Copyright © Diamond Star Maine Coons 2012-2020