Gyakori kérdések

1. Mennyibe kerül egy kiscica a Tenyészetünkben?

Tenyészetünkből egy kedvenc kiscica ára Magyarországra 200-280 ezer forint között mozog. Az ár függ a kiscica vérvonalától, típusától és színétől/mintázatától is.

A pontos árról mindenképp érdemes érdeklődni az elérhetőségek egyikén.

Magyarországon kívülre költöző kedvenc kiscica esetén az ár 900-1100 EURO.


2 Miért kerül ennyibe egy kiscica a Tenyészetünkben?

Az ár tartalmazza egyrészt a kiscica szüleinek a megvásárlását (külföldről!), fenntartását, orvosi és a genetikai tesztjeiknek a költségeit stb., másrészt pedig a kiscica saját költségeit is, amíg a tenyészetünkben cseperedik, mint például a minőségi táp, konzervek, oltások, egyéb orvosi költségek, féreghajtások, chip, játékok, alom, egyéb felszerelések stb. Ezek mellett pedig hozzátartozik a vételár kialakításához a luxus tartási körülmények és a magas színvonalú tenyésztői munka is.


3. Milyen feltételekkel és mikor kerül a kiscica az új gazdihoz?

Kiscicáink országon belül 12-13 hetes korukban (országon kívül 16 hetes korukban, útlevéllel és veszettségoltással),  ivartalanítási kötelezettséggel, természetesen 2x oltva, többszörösen féreghajtva, chippelve, Törzskönyvvel, 5 oldalas adásvételi szerződéssel, nyugtával, szülők tesztjeinek másolatával és egy kisebb kezdőcsomaggal kerülnek az új gazdájukhoz.


4.  Az ár fix?

Tenyészetünkben az ár fix, nem alkuképes, hiszen a fentebb említett feltételekből sem engedünk. NEM adunk kiscicát se oltások nélkül, se Törzskönyv nélkül.

FONTOS: Részletfizetésre nincs lehetőség!


5. Hogyan lehet a gazdié a kiscica?

Nem csak a gazdijelölt szeretné megismerni a tenyészetet és a cicákat, kiscicákat, hanem a Tenyésztő is a gazdijelöltet.

Számunkra nagyon fontos, hogy a kiscicáink hova és milyen körülmények közé kerülnek, így egymás megismeréséhez két féle lehetőséget biztosítunk.

A gazdijelöltek a honlapunk által megismerik a tenyészetünket, cicáinkat és azok tartási körülményeit, de van, hogy a távolság miatt nem tudnak eljönni személyesen. Ilyenkor a gazdijelölt megismerésének módja egy bemutatkozó szöveg elküldése részünkre, amelynek tartalmaznia kell a gazdijelölt lakhelyének nagyságát (akár fotókkal alátámasztva), életformáját, más állatok mennyiségét, egyszóval minden olyan információt ami szükséges ahhoz, hogy rálátást biztosítson a kiscica jövőbeni lakhelyére.

A másik módja a megismerésnek egy személyes találkozó, ahol eljön a gazdijelölt a tenyészetbe (amikor már megvan a kiszemeltje) és lehetősége adódik a tenyészet, a kiscica és a szerződési feltételek személyes megismerésére, nekünk pedig egy rövidebb beszélgetésből a gazdijelölt megismerésére.

Mindkét esetben, ha a szimpátia kölcsönös és a kiszemelt kiscica továbbra is a gazdijelölt álma mindenképp szükséges a foglaló átadása/elküldése.

FONTOS: egy kiscica csak akkor lesz foglalt, ha arra a foglaló már átadásra került vagy beérkezett.


6. Honnan lehet biztos abban a gazdi, hogy a kiscica az övé?

A kiválasztott kiscica és a szerződés feltételeinek elfogadása után foglaló küldésével lehet biztos abban az új gazdi, hogy a kiscica az övé, lefoglalta. ilyenkor az adott kiscica lekerül a honlapról.

A fennmaradó összeget pedig a kiscica átvételekor kell kiegyenlítenie a gazdinak.

FONTOS: A foglaló abban az esetben, ha a gazdi mégsem szeretné a kiválasztott kiscicát NEM jár vissza.


7. Mik a gazdi kötelezettségei? (szerződés főbb feltételei)

Köteles az átvett macskát megfelelően tartani és ápolni, orvosi kezelését biztosítani.

Köteles a macskát kizárólag lakásban tartani vagy körbekerített teraszon/erkélyen vagy speciális macskakifutóban.

A macskát nem engedi szabadon sem az utcára, sem az udvaron vagy kertben, kizárólag pórázzal sétáltathatja, amennyiben a macska megfelelően hozzá lett szoktatva és elviseli azt.

A macskát nem zárja ketrecbe, pincébe, padlásra, állandó fénybe vagy sötétségbe, vagy más méltatlan körülmények közé.

Köteles a macska méretének megfelelő macskabútort biztosítani a macska részére.

Nem hagyja a macskát 24 órán túl felügyelet nélkül és gondoskodik róla, hogy távolléte során a macska számára megfelelő, megbízható felügyeletet biztosítson.

Köteles legalább 2 havonta egyszer a macska aktuális fejlettségi állapotáról, elektronikus úton képet küldeni a Tenyésztőnek.

Továbbá a gazdi tudomásul veszi, hogy

 • a macskára tilos, mindennapi viselethez, nyakörvet
  és/vagy ruhát rakni,
 • tilos a macskán karomeltávolító műtétet végrehajtani,
 • és tilos a macska szőrét teljesen lenyírni (kivéve, ha a macska egészségének megóvása érdekében orvosilag indokolt).

8. Mit jelent az “ivartalanítási kötelezettség”?

A szerződésben szereplő macska kedvenc céllal kerül átadásra, tehát a macskát a gazdi nem pároztathatja és vállalja, hogy a macskát 8 hónapos koráig (év/hó/nap) ivartalaníttatja!

Amennyiben a macska valamilyen oknál fogva nem lesz ivartalanítva a megadott időpontig vagy kölykei születnek a gazdi köteles egy meghatározott, igen magas összeget fizetni a Tenyésztőnek, de a Tenyésztő dönthet úgyis, hogy ez esetben visszahozza a macskát a gazditól, a gazdi pedig köteles a macskát az oltási könyvével (vagy útlevelével) és a Törzskönyvével együtt (és a kölykeit is, ha születnek) - ellenszolgáltatás nélkül - kiadni a Tenyésztőnek.

FONTOS: A macska és a hozzá tartozó Törzskönyv mindaddig a Tenyésztő tulajdonát képezi, ameddig a macskát nem ivartalanítják. Az ivartalanítás megtörténte után a Tenyésztő postázza a Törzskönyvet a gazdinak a kasztrációt igazoló (oltási könyvben vagy útlevélben feltüntetett) állatorvosi bejegyzés és a műtéti hegről készített kép ellenében.


9. Tenyésztésre adnak cicát?

Tenyészetünk a kedvences gazdikat részesíti előnyben.

Magyarországra NEM adunk tenyésztésre kiscicát!


10. Mekkora lesz a kiscica?

Nőstény cicák ivartalanul 6-9 kg, kandúrok 7-11 kg, de pontosan lehetetlen megmondani, hogy az adott kiscica mekkora lesz kifejlett korára.


11. Más állattal kijön-e a Main coon?
Igen és igen és igen... simulékony fajta, pláne, ha kiscicáról beszélünk, de az, hogy az új gazdinál a másik állat milyen, arra nem tudunk felelősséget vállalni. 


12. Mit tartalmaz a kezdőcsomag?
      - 400gr száraz tápot, amelyet a kiscica aktuálisan fogyaszt,

      - 1-2 db 70 grammos konzervet,

      - táplálékkiegészítő pasztát,

      - több féle játékot,

      - és egy kisokost, ami segítséget nyújt a hétköznapokban.

A kezdőcsomagról a Kölykök menüpontban fotó is található. https://www.diamondstarmc.com/kolykok/ 


13. Mit kell tudni a hófehér kiscicákról?

A teljesen fehér szőrzetért a dominánsan öröklött W gén a felelős, amely biztosítja, hogy a szőrzet teljesen pigmenthiányos legyen az egész testen, ezáltal a bunda fehér színt nyer. A W gén különváltan öröklődik a többi színért, cirmos mintáért vagy más faktorokért felelős génektől, tehát genetikailag a fehér macska bundája alatt láthatatlanul hordozza az összes színt, mintát és faktort, beleértve a fehér foltokat, és ezeket a színeket átörökíti az utódainak. A fehér bunda, mint egy jól szabott "lepel", úgy takarja el a fehér macska valós színét/mintázatát.

A fehér macskák kölykeinél siket kölykökre is lehet számítani, amely kapcsolatban áll a fehér "lepel" színét kódoló W génnel. 

Nem szeretném, ha sokan úgy gondolnák, hogy ez a "fogyatékosság" egy betegség.

A siket cica nem megsüketült, hanem így született. Ő 1-2 hetes kora óta így éli a mindennapjait, ehhez alkalmazkodott a szervezete. Érzékszervei (szaglása, szeme, bajuszai, tapintószervei, ízlelése) erősebben fejlődtek ki a hallása hiányában, így nem okoz számára problémát hallószerve elégtelen működése, tehát a siketség elfogadható, természetes jelenségnek mondható és nem zárja ki az egészséget sem, így nem nevezhető betegségnek.

Szeretném minden kedves érdeklődővel tudatni, hogy amennyiben hófehér maine coon cicáról álmodik, aki lehetséges, hogy siket, mindenképp tudnia kell az alábbiakat:

 • Egy siket cicával plusz teendő nincs, maximum kicsivel több figyelmet kell szánni a tanítására, mert nem fogja hallani az utasításokat, de kézjelekből vagy rezgésekből mindent megért.
 • Nem kell vele orvoshoz járni, nem kell külön táppal etetni. 
 • Egyedi igénye egyedül, hogy csak lakásban tartható, de ez szerződési feltétel is.
 • A siket cicák nagy szeretetbombák, imádják a gazdit és mindig mellette szeretnének lenni, tehát sokkal ragaszkodóbbak, mint halló társaik, ha hiszitek, ha nem. 
 • Más cicával vagy kutyával is nyugodtan együtt tarthatóak.
 • Egy siket cica vételára nem lesz alacsonyabb, azért mert siket.Copyright © Diamond Star Maine Coons 2012-2020