1. Mennyibe kerül egy kiscica a Tenyészetünkben?

Tenyészetünkből egy kedvenc kiscica ára függ a kiscica vérvonalától, típusától, színétől/mintázatától és a szemszínétől is.

A pontos árról mindenképp érdemes érdeklődni az elérhetőségek egyikén.

Magyarországon kívülre költöző kedvenc kiscica esetén az ár magasabb.


2 Miért kerül ennyibe egy kiscica a Tenyészetünkben?

Az ár kialakításában egyrészt rész vesz a kiscica külföldről származó és minőségi vérvonala, a szüleinek az orvosi és genetikai tesztjeiknek a költségei, másrészt pedig a kiscica saját költségei is, amíg a tenyészetünkben cseperedik, mint például a minőségi táp, konzervek, oltások, egyéb orvosi költségek, féreghajtások, chip, játékok, alom, egyéb felszerelések. Ezek mellett pedig hozzátartozik a vételár kialakításához a tartási körülmények és a magas színvonalú, 9 éves tenyésztői munka is, továbbá egy kezdőcsomag a gazdik részére, egy általunk készített kisokos könyvvel.


3. Milyen feltételekkel és mikor kerül a kiscica az új gazdihoz?

Kiscicáink országon belül 12-13 hetes korukban (országon kívül 15-16 hetes korukban, útlevéllel és veszettségoltással),  ivartalanítási kötelezettséggel, természetesen 2x oltva, többszörösen féreghajtva, chippelve, Törzskönyvvel, 6 oldalas adásvételi szerződéssel, nyugtával, szülők tesztjeinek másolatával és egy kisebb kezdőcsomaggal kerülnek az új gazdájukhoz.


4.  Az ár fix?

Tenyészetünkben az ár fix, nem alkuképes, hiszen a fentebb említett feltételekből sem engedünk. NEM adunk kiscicát se oltások nélkül, se Törzskönyv nélkül.

FONTOS: Részletfizetésre nincs lehetőség!


5. Hogyan lehet a gazdié a kiscica?

Nem csak a gazdijelölt szeretné megismerni a tenyészetet és a cicákat, kiscicákat, hanem a Tenyésztő is a gazdijelöltet.

Számunkra nagyon fontos, hogy a kiscicáink hova és milyen körülmények közé kerülnek, így egymás megismeréséhez kétféle lehetőséget biztosítunk.

A gazdijelöltek a honlapunk által megismerik a tenyészetünket, cicáinkat és azok tartási körülményeit, de van, hogy a távolság miatt nem tudnak eljönni személyesen. Ilyenkor a gazdijelölt megismerésének módja egy bemutatkozó szöveg elküldése részünkre, amelynek tartalmaznia kell a gazdijelölt lakhelyének nagyságát (akár fotókkal alátámasztva), életformáját, más állatok mennyiségét, egyszóval minden olyan információt ami szükséges ahhoz, hogy rálátást biztosítson a kiscica jövőbeni lakhelyére.

A másik módja a megismerésnek egy személyes találkozó, ahol eljön a gazdijelölt a tenyészetünkbe (amikor már megvan a kiszemeltje) és lehetősége adódik maga a tenyészet, a kiscica és a szerződési feltételek személyes megismerésére, nekünk pedig egy rövidebb beszélgetésből a gazdijelölt megismerésére.

Mindkét esetben, ha a szimpátia kölcsönös és a kiszemelt kiscica továbbra is a gazdijelölt álma mindenképp szükséges a foglaló átadása/elküldése.

FONTOS: egy kiscica csak akkor lesz foglalt, ha arra a foglaló már átadásra került vagy beérkezett.


6. Honnan lehet biztos abban a gazdi, hogy a kiscica az övé?

A kiválasztott kiscica és a szerződés feltételeinek elfogadása után foglaló küldésével lehet biztos abban az új gazdi, hogy a kiscica az övé, lefoglalta. Ilyenkor az adott kiscica lekerül a honlapról.

A fennmaradó összeget pedig a kiscica átvételekor kell kiegyenlítenie a gazdinak.

FONTOS: A foglaló abban az esetben, ha a gazdi mégsem szeretné a kiválasztott kiscicát NEM jár vissza.


7. Mit jelent az “ivartalanítási kötelezettség”?

A szerződésben szereplő macska kedvenc céllal kerül átadásra, tehát a macskát a gazdi nem pároztathatja és vállalja, hogy a macskát 8 hónapos koráig (év/hó/nap) ivartalaníttatja!

FONTOS: A macska és a hozzá tartozó Törzskönyv mindaddig a Tenyésztő tulajdonát képezi, ameddig a macskát nem ivartalanítják. Az ivartalanítás megtörténte után a Tenyésztő postázza a Törzskönyvet a gazdinak a kasztrációt igazoló (oltási könyvben vagy útlevélben feltüntetett) állatorvosi bejegyzés és a műtéti hegről készített kép ellenében.


8. Tenyésztésre adnak cicát?

Tenyészetünk a kedvences gazdikat részesíti előnyben.

Magyarországra NEM adunk tenyésztésre kiscicát!


9. Mekkora lesz a kiscica?

Nőstény cicák ivartalanul 6-9 kg, kandúrok 7-11 kg, de pontosan lehetetlen megmondani, hogy az adott kiscica mekkora lesz kifejlett (4 éves) korára.


10. Más állattal kijön-e a Main coon?
Igen és igen és igen... simulékony fajta, pláne, ha kiscicáról beszélünk, de az, hogy az új gazdinál a meglévő állat milyen természetű, arra nem tudunk felelősséget vállalni. 


11. Mit kell tudni a hófehér cicáról?

A teljesen fehér szőrzetért a dominánsan öröklött W gén a felelős, amely biztosítja, hogy a szőrzet teljesen pigmenthiányos legyen az egész testen, ezáltal a bunda fehér színt nyer. A W gén különváltan öröklődik a többi színért, cirmos mintáért vagy más faktorokért felelős génektől, tehát genetikailag a fehér macska bundája alatt láthatatlanul hordozza az összes színt, mintát és faktort, beleértve a fehér foltokat, és ezeket a színeket átörökíti az utódainak. A fehér bunda, mint egy jól szabott "lepel", úgy takarja el a fehér macska valós színét/mintázatát.

A fehér macskák kölykeinél siket kölykökre is lehet számítani, amely kapcsolatban áll a fehér "lepel" színét kódoló W génnel. 

Nem szeretném, ha sokan úgy gondolnák, hogy ez a "fogyatékosság" egy betegség.

A siket cica nem megsüketült, hanem így született. Ő 1-2 hetes kora óta így éli a mindennapjait, ehhez alkalmazkodott a szervezete. Érzékszervei (szaglása, szeme, bajuszai, tapintószervei, ízlelése) erősebben fejlődtek ki a hallása hiányában, így nem okoz számára problémát hallószerve elégtelen működése, tehát a siketség elfogadható, természetes jelenségnek mondható és nem zárja ki az egészséget sem, így nem nevezhető betegségnek.

Szeretném minden kedves érdeklődővel tudatni, hogy amennyiben hófehér maine coon cicáról álmodik, aki lehetséges, hogy siket, mindenképp tudnia kell az alábbiakat:

  • Egy siket cicával plusz teendő nincs, maximum kicsivel több figyelmet kell szánni a tanítására, mert nem fogja hallani az utasításokat, de kézjelekből vagy rezgésekből mindent megért.
  • Nem kell vele orvoshoz járni, nem kell külön táppal etetni. 
  • Egyedi igénye egyedül, hogy csak lakásban tartható, de ez szerződési feltétel is.
  • A siket cicák nagy szeretetbombák, imádják a gazdit és mindig mellette szeretnének lenni, tehát sokkal ragaszkodóbbak, mint halló társaik, ha hiszitek, ha nem. 
  • Más cicával vagy kutyával is nyugodtan együtt tarthatóak.
  • Egy siket cica vételára nem lesz alacsonyabb, azért mert siket.