Vizi Barbara vagyok, a "Diamond Star" Maine Coon Tenyészet tulajdonosa 12 éve.

Az első Maine Coon macska 2011 elején került hozzám egy Tenyésztőtől, akinek a macskái olyan hatással voltak rám, hogy eldöntöttem komolyabban is szeretnék a fajtával foglalkozni.

A Maine Coon iránti szerelmem a mai napig tart, minden szabadidőmet velük töltöm, sokan macskasuttogónak is hívnak. Én azt vallom, hogy a cicák vadállatok, akik a természethez tartoznak és ott is érzik jobban magukat, ezért építettem számukra megfelelő, igényes és szinte luxus kifutókat, ahol élvezhetik a napsütést, a madarakat, bogarakat. Minden kifutóban fűtött házak lettek kialakítva a téli hidegebb napokra is. A lakásban pedig két külön "macska szoba" található, amelyekből az egyik kifejezetten az anyamacskák és kölykeik igényeinek felel meg.

A kifutókról és a szobákról képeket itt találsz: Galéria

A cicáim FIV, FELV mentesek és szűrve vannak a fajtára jellemző genetikai betegségekre (HCM, SMA, PKdef), továbbá ultrahangos vizsgálattal is ellenőriztetem a szívüket (HCM) és veséjüket (PKD).

Mind tisztaságban, mind ellátásban a maximálisat kapják, melyre nagyon sok időt és energiát fordítok, továbbá nálam nincs zsúfolt tartás sem. Minőségi tápon nevelkednek és természetesen szükség esetén állatorvosi ellátásban részesülnek. Az anyacicáknak a vemhesség és a kölykeik felnevelése alatt nyugodt körülményeket biztosítok, figyelve arra, hogy minden kölyök megkapja a szükséges szocializációt is, így tőlem nem vadmacskák távoznak, hanem jól nevelt, igazi szeretetbombák. :) Továbbá felelősségteljes Tenyésztőnek tartom magamat, aki akkor is ott van, ha baj van, hisz nem engedem el a gazdik kezét, azaz teljesen a kölykeim mancsát sem.

Tenyészetem regisztrálva van Macskás Egyesületnél, továbbá a 578/2020. (XII.14.) Kormányrendelet értelmében - NÉBIH által regisztrált - FELIR és létesítmény azonosítóval is rendelkezik.

A minőségre törekszem és nem a mennyiségre. Azért tartok kisebb létszámot, hogy minden cica megkapja azt a törődést és figyelmet, ami egy házi kedvencnek kijár. Célom a fajta nemesítése és, hogy nem csak szép, típusos, de egészséges, jó természetű kismacskák szülessenek a Tenyészetemben, és ezzel sok-sok család mindennapjait feldobva egy  dorombolós cukisággal.

Továbbá nemzetközileg elismert, kifejezetten macskatenyésztői tanfolyamokat is végeztem!

Nézz szét a honlapomon és ismerd meg Te is a kis Tenyészetemet!