hu

Vizi Barbara vagyok, a "Diamond Star" Maine Coon Tenyészet tulajdonosa. Az első Maine Coon macska 2012-ben került hozzám egy Tenyésztőtől, akinek a macskái olyan hatással voltak rám, hogy eldöntöttem komolyabban is szeretnék a fajtával foglalkozni.

A Maine Coon iránti szerelmem a mai napig tart, minden szabadidőmet velük töltöm. Én azt vallom, hogy a cicák vadállatok, akik a természethez tartoznak és ott is érzik jobban magukat, ezért építettem kifutókat számukra, ahol élvezhetik a napsütést, a madarakat, bogarakat, de természetesen a lakásba is szabad bejárásuk van. A lakásban pedig két macska szoba lett kialakítva, amelyekből az egyik kifejezetten az anyamacskák és kismacskáik igényei szerint lett berendezve.

Tenyészetem regisztrálva van Macskás Egyesületnél, továbbá a 578/2020. (XII.14.) Kormányrendelet értelmében - NÉBIH által regisztrált - FELIR és létesítmény azonosítóval is rendelkezik. A minőségre törekszem és nem a mennyiségre. Azért tartok kisebb létszámot, hogy minden cica megkapja azt a törődést és figyelmet, ami egy házi kedvencnek kijár. Célom a fajta nemesítése és, hogy nem csak szép, de egészséges, jó természetű kismacskák szülessenek a Tenyészetemben.

A cicáim FIV, FELV mentesek és szűrve vannak a fajtára jellemző genetikai betegségekre (HCM, PKD, SMA, PKdef), továbbá ultrahangos vizsgálattal is ellenőriztetem a szívüket (HCM). Mind tisztaságban, mind ellátásban a maximálisat kapják. Minőségi tápon nevelkednek és szükség esetén állatorvosi ellátásban részesülnek.


Nézz szét a honlapomon és ismerd meg Te is a kis Tenyészetem!Copyright © Diamond Star Maine Coons 2012-2023